Header Ads

Lagu Sekolah Seni Johor Bahru

Hari ini idea melodi untuk lagu Sekolah Seni Johor Bahru dah siap.
Lagu ni dengan bantuan En. Zain selaku warden Putra dan guru Pendidikan seni SMK Mohd Khalid yang menulis lirik lagunya.

Konsep lagu ini adalah gabungan irama kontemporari dan tradisional yang mana kedua2 elemen lagu ini akan dimasukkan alat muzik orkestra dan alat muzik melayu tradisional.

Semua guru kesenian dah bersepakat yang lagu ini akan dinyanyikan ala-ala Akademi Fantasia dan juga High School Musical ... so dalam perhimpunan nanti lagu ini dinyanyikan bersama-sama gaya yang akan dikoreograf oleh Jurulatih Tarian .

Tentang gaya tu... tunggu siap lagu dulu baru boleh fikir....

Tapi yang bersesuaian lah....





Taklah macam lagu-lagu sekolah biasa.......
Bila nyanyi lagu sekolah mesti berdiri tegak.... lagu pun rentak march

Wow!! sama-sama kita nantikan!!!

1 ulasan

Izzati Liyana berkata...

huhu,yaka?nak masuk skolah tu jugak..bleh x??>.<