Sesi Uji bakat Pengambilan Pelajar Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2011

Berikut adalah tarikh dan tempat sesi ujibakat diadakan:

PANTAI TIMUR ( PAHANG, TERENGGANU, KELANTAN)
  1. 27 Sept 2010 - BTP Kuantan, Pahang
  2. 28 Sept 2010 - SMK Kompleks Rantau Abang Dungun, Terengganu
  3. SK Long Ghafar, Kota Bharu, Kelantan

TENGAH 1 (PUTRAJAYA, SELANGOR, KUALA LUMPUR)
  1. 27 Sept 2010 - SK Precint 9/1 Putrajaya
  2. 28 Sept 2010 - SK Seksyen 6, Shah Alam, Selangor
  3. 29 Sept 2010 - SK Seksyen 6, Shah Alam, Selangor
  4. 30 Sept 2010 - Pusat Kecemerlangan Sukan Cochrane, Pandan, Kuala Lumpur

SELATAN 1 ( NEGERI SEMBILAN, MELAKA)
  1. 4 Oktober 2010 - SK Puteri, Seremban, Negeri Sembilan
  2. 5 Oktober 2010 - BTP Melaka
SELATAN 2 ( JOHOR )

  1. 6 Oktober 2010 - SMK Seri Kenangan Seagamat, Johor
  2. 7 Oktober 2010 - Sek Seni Johor Bahru, Johor

UTARA ( KEDAH, PULAU PINANG, PERAK)
  1. 5 Oktober 2010 - BTP Kedah
  2. 6 Oktober 2010 - SMK Guar Perahu Indah, Bukit Mertajam, Pulau Pinang
  3. 7 Oktober 2010 - SMK Raja Permaisuri Bainun, Ipoh, Perak

16 Responses to "Sesi Uji bakat Pengambilan Pelajar Sekolah Seni Malaysia Ambilan 2011"

Eunhae @ Miera berkata...

saya tak dapat surat untuk sesi ujibakat. saya dah mohon.... macam mana ?

Eunhae @ Miera berkata...

saya tak dapat surat untuk sesi ujibakat. saya dah mohon.... macam mana ?

azz berkata...

adik eunhae@miera:., siannya...semak dgn pejabat sekolah tak?...anak saya dapat..surat di antar ke sekolah terus..semasa ujian UPSR.dijalankan...

SPARK berkata...

rasanya....sape yg mohon....mmg dipanggil la..... Contact pegawai di KPM

Mailatul Hafzah berkata...

kepada anak2 yg sdg dan bakal menjalani sessi ujibakat ssm ini...gd luck 4 you...jgn nervouse taw...kpd ibu2 calon pelajar, anda akan rasa ape yg sy rasa apabila anak anda terpilih sbg pelajar di sek ini... amat membanggakan....

Eunhae @ Miera berkata...

apa number phone kpm?? saya ni minat sangat nak masuk sekolah seni! boleh saya tau cara merayu? saya ni duduk johor! so sesi ujibakat kat sini dah habis.... :(

SPARK berkata...

Nombor utk dihubungi ialah 03-8884 1002

adeq tink t0nk gulz berkata...

masih ada mase ke??
saya suda tingkatan 2
tahun depan tingkatan3

SPARK berkata...

ada masa apa?

Tingkatan dua? Memang tak boleh masuk sekolah seni.

siti haziqah binti juri berkata...

agk2 skang ni mseh ley mh0n x eak???

siti haziqah binti juri berkata...

agk2 skang ni mseh ley mh0n ag x??? lau leh sye nak mh0n...sye n kwn sye nak mh0n ck0la sni kat jh0r 2....

!3q4 berkata...

lau nak ms0k ck0la sni kne tggu smpi tngktan 2 ke???

SPARK berkata...

Sek Seni dibuka kepada pelajar lepasan upsr thn 6 sahaja. Kemasukan adalah untuk ke tingkatan 1 sahaja.

Tak boleh masuk ke sekolah seni terus ke tingkatan 2, 3,4 atau 5.

Caranya mudah ajer.... download borang dr web kpm dalam bulan 5 setiap tahun kalau tak silap.

isi borang tersebut dan hantar melalui guru besar sekolah.

tunggu surat panggilan interview. Pastu pergi interview.... jawab soalan sehabis baik.

Then tunggu jawapan. Kalau ada rezeki dapat la masuk ke sek. seni.

Sekali lagi diingatkan takde kemasukan untuk terus ke tingaktan 2,3,4 dan 5.

sekian. tq

SPARK berkata...

Dengar cerita ada sesi ujibakat baru utk pelajar thn 6 yang terlepas ujibakat yg lalu.

Cubalah contact nombor KPM 03-8884 1002

Kepada mrk yg nak sertai cubalah contact. Mana tau...

hamecca berkata...

cara memohon ke Sek. Seni JB sama dengan Sek. Seni Kuching ke?
Isi borang yang dikeluarkan melalui laman web KPM dan hantar melalui sekolah.

puterisudahh berkata...

sekolah kat kucing pun ambik daripada form 1 jugak ke ?
alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ,.