Header Ads

Perjumpaan Produksi 1 Seni Tari dan Seni Muzik

Tarikh : 28 Januari 2008
Masa : 3.15 - 4.00 petang

Produksi 1 Seni Tari dan Seni Muzik akan diadakan pada 24 Mei 2008.
Koreografer bagi 1 Nilam ialah Athirah Najwa bte Rosli. Bagi lagu tarian yang digunakan bertajuk Joget Mengambil Hati. Penyediaan set pula sudah siap 40% rangkanya tetapi belum diwarnakan lagi. Ajk busana telah berjaya mendapatkan baju pengantin tetapi bagi baju penari masih belum pasti lagi.Ajk yang lain telah pun membuat persiapan mereka masing-masing.


Kelas 1 Zamrud pula sudah membuat persiapan mereka tersendiri kata koreografer kelas tersebut iaitu Nurul Aidilla Syamimie.Antaranya,lagu bagi tarian mereka gunakan ialah Zapin Dia Datang.Ajk penyediaan set pula sudah menyiapkanbeberapa rangka set mereka.Bagi penyediaan props,mereka menggunakan guni dan daun kering manakala penyediaan busana pula akan di usahakan untuk meminjam busana daripada Yayasan Warisan Johor dan meminta pertolongan pelajar lelaki untuk meminjamkan sampin mereka untuk digunakan dalam busana mereka.


Bagi kelas 1 Topaz,koreografer mereka iaitu Nur Farhana telah memilih lagu yang bertajuk Rancak Bertemu dan lagu Canggung.Selain itu,busana bagi penari sudah ada tetapi masih belum dibawa lagi.Ajk busana juga memerlukan pelajar lelaki meminjamkan songkok tinggi mereka.Ajk Tatarias pula sudah siap bersedia dengan lakaran dan surat sudah siap dibuat.Penyediaan set,props,dan tatacahaya pula akan siap dilakukan selepas cuti tahun baru cina.
Bagi ketiga-tiga kelas, peralatan muzik yang diperuntukkan bagi kesemua lagu ialah set angklung, kompang, jidur, harmonium, violin, gitar, rebana, set gendang, gamelan dan gitar bass.Bagi pengurusan muzik,ahli pemain muzik tidak mencukupi untuk menyempurnakan persembahan.Mereka memerlukan pemain muzik khususnya alat muzik tradisional seperti gendang,gamelan dan sebagainya.
Sekian, terima kasih.

Tiada ulasan


style="display:block"
data-ad-format="autorelaxed"
data-ad-client="ca-pub-2706160013264603"
data-ad-slot="4282993893">